Voor ouders

De website KidsTop20.nl is primair gericht op kinderen in de doelgroep van 6 tot en met 12 jaar en sluit aan bij het televisieprogramma “Zapp Kids Top 20”, dat wordt uitgezonden door AVROTROS in het jeugdblok NPO Zapp op de publieke omroep NPO 3. Het tv-programma van de Kids Top 20 is al sinds 2003 het populairste muziekprogramma voor kinderen.

De basis van de Kids Top 20 is een hitlijst, volledig samengesteld door kids. Kinderen in heel Nederland kunnen via de ‘stem’-pagina op deze website stemmen op hun favoriete liedjes. Wekelijks brengen zij duizenden stemmen uit op ca. 40 geselecteerde hits, die door de producent geschikt bevonden zijn voor de doelgroep (o.m. middels screening op taalgebruik in de songtekst en gebruikte beelden in de videoclip). De 20 hits met de meeste stemmen vormen wekelijks een nieuwe Kids Top 20.

De Kids Top 20 is sinds 2003 op tv en sinds 2015 wordt de wekelijkse uitzending gepresenteerd door Buddy Vedder. In iedere aflevering is Buddy te gast bij een andere Nederlandse basisschool, van waaruit hij samen met ca. 80 kids uit groep 5 t/m 8 danst op liedjes uit de hitlijst, bekende artiesten ontvangt en spelletjes speelt.

Op onze website worden kinderen geamuseerd en geïnformeerd over het televisieprogramma Zapp Kids Top 20. Ze kunnen hun klas/school opgeven om mee te doen aan de opnames t.b.v. het tv-programma en ze kunnen zich opgeven voor diverse prijsvragen. Persoonlijke gegevens die kinderen hierbij verstrekken, worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Lees hiervoor tevens het kopje ‘persoonlijke gegevens’ in de disclaimer die hoort bij deze website.

Het doel van deze website is om kinderen op een leuke en integere manier in aanraking te laten komen met muziek en entertainment. Bezoekers van de website vinden op KidsTop20.nl een scala aan nieuws en informatie over populaire artiesten, films en tv-programma’s, games, grappige weetjes, polls, foto’s, filmpjes en zo verder.

De (web)redactie van Kids Top 20 is continu bezig om met zorg en aandacht de inhoudelijke samenstelling van deze website te waarborgen voor wat betreft het gebruik van kindvriendelijke content. Bij het verzamelen van content (tekst, beeld, geluid, video e.d.) streven wij ernaar geen aanstootgevende content te tonen op onze website. Desondanks kan het voorkomen dat (delen van) gepubliceerde informatie onbedoeld ongepast, onvolledig of onjuist is. Wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te merken en te verhelpen, maar indien u onverhoopt toch een onvolkomenheid aantreft dan verzoeken wij u om ons zo spoedig mogelijk erop opmerkzaam te maken door ons een e-mail te sturen op het adres info@kidstop20.nl.